Pers en evenementen

Hieronder vind je een overzicht van activiteiten en werken waar Olivier de pers mee heeft gehaald. Ook de evenementen waar de creaties van Olivier te vinden zijn, worden hieronder in het licht gezet.

Trivia aan ontwerpen van Olivier

“De actualiteit volgen en daarop inspelen met chocolade lekkernijen.”

Olivier is dagdagelijks bezig met het produceren van zijn chocolade producten. Hij heeft dan ook een ruim aanbod aan pralines, artisanaal bereid ijs, macarons, … die je in de winkel kunt kopen.

Daarnaast levert Olivier ook aan verschillende restaurants in Oostende, hier worden enerzijds zijn eigen pralines besteld door de restauranthouders of maakt Olivier een product op maat.

Bedrijven doen ook vaak een beroep op Olivier en bestellen zowel voor hun klanten als voor hun medewerkers. De gelegenheden waarvoor ze dit doen variëren; vb sinterklaas, pasen, secretaressedag, …

Olivier volgt steeds de actualiteit van nabij en haalt hier ook inspiratie uit! Zo ontwikkelde hij tijdens de corona crisis een “Blijf in uw kot”-box en een “Feel good”-box met emoji pralines, hij zorgde voor een persoonlijke attentie voor de 60e verjaardag van Wendy Van Wanten en stak onze Belgian Cats een hart onder de riem met een heerlijk uniek chocoladestuk.

Samenwerken met andere chefs geeft ook altijd een boost aan de originaliteit van de ontwerpen van onze chef chocolatier.

Gin praline 

Olivier Willems maakt exclusieve gin-praline in samenwerking met Kurt Heddebauw van G&T Teasing.

De praline is gebaseerd op de Tarquin’s Cornish Dry Gin, die door Kurt wordt ingevoerd. Het is een premium gin die gestookt wordt aan de ruwe kusten van Cornwall, in het Noorden van Engeland.

Olivier gaf de gin pralines de vorm van een golf mee in de typische kleuren van de flessen, het omhulsel bestaat uit witte chocolade bovenaan en zwarte onderaan, de vulling is een ganache van Tarquin’sgin, tonic en botanicals, in de gelei zit ook gin, aangevuld met citrus. De pralines koop je ofwel apart in een speciale verpakking ofwel samen met een prachtig miniatuur flesje Tarquin’s gin van 5cl. 

Film Festival Oostende

De lekkerste sterren op FF0 komen van Olivier Willems, niet uit Hollywood.

Al van bij de start van het Filmfestival in Oostende in 2007 is Olivier vaste partner van dit evenement. Elke editie maakt Olivier de chocolade creaties voor de sterren van het Filmfestival van Oostende. Chocolade sterren of chocolade vuurtorens, de sterren zijn steeds dankbaar en onder de indruk van de creaties van Olivier.

James Bond-acteur Pierce Brosnan, Adrian Brody, Matthias Schoenaerts, Barbara Sarafian, Jan Verheyen, Gene Bervoets, Peter Van Den Begin, Maaike Cafmeyer, Bart De Pauw, Veerle Baetens, Johan Heldenberg… nationale en internationale filmiconen proefden chocolade van Olivier Willems. 

Olivier Willems:
“Net zoals de complimenten van al mijn klanten, doen hun lovende reacties mij deugd.”

foto FFO: © Pieter Clicteur

à l’Ostendaise

À l’Ostendaise, een jaarlijks culinair evenement in Oostende, waar vissers de Oostendse chefs uitdagen en waar ook ook chocolatier Olivier Willems zijn netten uit gooit om lekkerbekken te strikken. Sedert 2014 verzorgt Olivier Willems de desserts op dit evenement.

Jaar op jaar opnieuw zijn het buitenbeentjes, de creatieve gerechtjes die Olivier Willems in zijn atelier voor dit unieke event bedenkt. Een desserts op bord is niet in de winkel te koop, wat maakt dat zijn culinaire hoogvliegers in een mum van tijd met veel smaak zijn opgesmuld.

Een uitdaging ligt Olivier Willems wel:
“We kijken elk jaar opnieuw uit om iedereen weer te verrassen met een heerlijk chocolade dessert op à l’Ostendaise!”

 

Olivier Willems op EXPO 2015 in Milaan

De chocolaterie van Olivier Willems is een begrip in Oostende. Hoog tijd om de rest van de wereld lekker te maken voor zijn innovatieve vakmanschap en verrassende combinaties.

Samen met collega-chocolatiers heeft Olivier Willems onze wereldbekende Belgische chocolade tijdens Expo Milaan 2015 gepromoot. Met zijn uitzonderlijk smakenpallet hebben Oliviers creaties duizenden bezoekers van het Belgisch Paviljoen verrast, en dit tot de laatste dag van de wereldtentoonstelling.

Olivier Willems:
“Als chocolatier ons chocoladeland mogen vertegenwoordigen is een grote eer.”